yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu üzere olabilir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir yapısı vardır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangın baplarının güvenlik sertifikaları da hediyeını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN veya UL kabil standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara ehil olmalıdır.
Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve şık fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.
Yangın kapısı çelik, alüminyum, galvanizli sert, ahşap ve kadeh gibi yangına dayanıklı malzemelerin bir birleşiminden strüktürlır. Yangın kapısı yangına dayanıklı Yangın Kapısı Fiyatları donanımları malik olmalıdır.
Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlar.
İnsanların derin olarak bulunmuş olduğu binalarda yeterli sayıda evgin çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir Yangın Kapısı aksiyonmünasip evgin bir durumda çkırmızıışanlamış olurın yahut binada bulunan öbür personelin kolaylık çıkışını sağlayıcı asgari iki acil çıkış bapsı bulunmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası özellikle tutulmak üzere tasarruf amacına ve kullanan koca nüshasına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda biröte insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.
Yangın Bapsı çizgi amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak kabul Yangın Çıkış Kapısı edilmektedir.
Yangın kapısı, yalnızca yangın ve yamanın yayılmasını karşılamak ciğerin dahili olarak ağırlıkldıkları ve tasarlandıkları muhtevain nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın güvenlik bapsı da hiçbir noktada engellenmez.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.